Корисні знання

17 листопада 2017

       

15 листопада 2017 року доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Наталія Стеценко провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Технологія продуктів функціонального призначення» для студентів-4-го курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

На лекцію завітали завідувач кафедри Галина Сімахіна, представник навчально-методичного управління університету Алла Оскілко та викладачі кафедри.

Лектор висвітлив ряд цікавих питань з теми «Природні фізіологічно функціональні харчові продукти та технології їх перероблення з отриманням функціональних інгредієнтів», серед яких медико-біологічна характеристика насіння льону, насіння амаранту та технологія їх комплексного перероблення. Детально розповіла про технологію виділення білку з насіння льону та надала технологічну схему його виробництва.

Далі лектор розглянув питання про біохімічний склад та властивості топінамбуру та способи його перероблення з отриманням інуліну та високофруктозних сиропів.

Для розкриття теми лекції та формування теоретичних знань у студентів викладач використав мультимедійну презентацію, у достатній мірі наповнену ілюстративним матеріалом (технологічні схеми перероблення насіння льону, насіння амаранту, топінамбуру, таблиці з біохімічним складом продуктів, тощо). Лектор на високому науково-теоретичному та методичному рівні представила до уваги студентів матеріал, який неодмінно стане їм в нагоді під час проведення лабораторних занять і при виконанні курсового проекту.

    НОВИНИ

    mobilbahis, tipobet, artemisbet, bet reviews, canlı casino, lisansli casino siteleri, canlı bahis, lisansli bahis siteleri, kacak bahis siteleri, youwin, sekabet, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell