Рекордні наукові здобутки

12 квітня 2019

11 квітня 2019 року в рамках проведення 85-ї міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулося засідання секції  «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів».

З кожним роком інтерес до проблем здорового харчування та створення продуктів функціонального призначення зростає, це підтверджено рекордно великою кількістю наукових розробок, які представлені у 75 тезах доповідей, що подані на секцію.

З них 34 – за участю викладачів кафедри та студентів, які опановують фах технолога оздоровчих продуктів. Решта тез доповідей подано молодими науковцями з різних закладів вищої освіти України, а також країн ближнього зарубіжжя (Румунія, Білорусь, Азербайджан, Молдова).

Серед гостей конференції була Катерина Гаврюшенко, аспірант кафедри технології жирів та бродильних виробництв Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Вона представила доповідь на тему «Жирові інгредієнти нового типу для харчових продуктів», яка присвячена технології виробництва етилових ефірів стеаринової кислоти та їх використанню при виробництві нових продуктів.

Доповідь молодого науковця викликала зацікавленість у всіх присутніх. Катерина отримала схвальні відгуки та запрошення на наступні конференції, які буде проводити кафедра технології оздоровчих продуктів.

Загалом на засіданні було заслухано 15 доповідей, з них 3 – молодих викладачів, 1 – аспіранта та 11 – студентів.

Найбільший інтерес у аудиторії викликали доповіді магістрантів кафедри Бірюкової Світлани, Шумчука Андрія, Коваль Юлії, Федишиної Анастасії, а також студентки 4 курсу Мартинюк Вероніки.

Вони гідно представили результати своїх наукових доробків, в яких охоплений широкий спектр питань створення продуктів оздоровчого призначення: соковмісних напоїв з екстрактами, снеків на основі насіння льону, хлібців із біоактивованого зерна пшениці, високобілкових соусів, а також використання нетрадиційних сировинних ресурсів як джерел функціональних інгредієнтів при виробництві нових видів продукції.

Доповідачі вільно володіли матеріалом, їх доповіді супроводжувалися інформативними презентаціями, на всі питання присутніх були дані вичерпні і точні відповіді.

Засідання пройшло у творчій та діловій атмосфері. Найбільш активні студенти були відзначені подякою колективу кафедри за активну наукову роботу та участь у 85-й міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

 

    НОВИНИ

    mobilbahis, tipobet, artemisbet, bet reviews, canlı casino, lisansli casino siteleri, canlı bahis, lisansli bahis siteleri, kacak bahis siteleri, youwin, sekabet, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell