Виховна та профорієнтаційна робота

Виховна робота

Студенти кафедри приймають активну участь у художній самодіяльності, спортивних заходах, суспільно корисній праці інституту та університету, допомагають студентам І курсу в адаптації до умов навчання в вищих навчальних закладах, займаються благодійністю.

Протягом року викладачі кафедри проводять кураторські години для обговорення питань успішності навчання, контролю відвідування занять, вирішення поточних проблем, інформування студентів з новинами кафедри, інституту, університету. Проводяться просвітницькі бесіди з метою патріотичного виховання студентів, розвитку морально-етичних принципів поведінки,на теми академічної доброчесності, правил безпеки життєдіяльності, впливу тютюнопаління та надмірного вживання алкоголю на здоров’я, профілактичної пропаганди проти вживання наркотиків.

З метою підвищення професійного рівня студентів викладачі кафедри регулярно організовують екскурсії на найсучасніші підприємства харчової промисловості України, проводять зустрічі з провідними фахівцями галузі, разом зі студентамивідвідують спеціалізовані виставки.

Для інтелектуального та загальнокультурного розвитку студентів викладачі організовують та проводять екскурсії по місту Києву, залучають студентів до відвідування музеїв, театрів, наукових заходів і установ, до участі у тематичних дискусійних панелях та круглих столах, квестах.

Планово викладачі відвідують студентські гуртожитки для ознайомлення з рівнем організації побуту студентів, перевірки дотримання правил внутрішнього розпорядку, вирішення побутових проблем.

Профорієнтаційна робота

На кафедрі  технології оздоровчих продуктів щорічно розробляється план заходів з профорієнтаційної роботи враховуючи аналіз прийому вступної кампанії. Оновлюються та розповсюджуються рекламно-інформаційні матеріали про  діяльність кафедри, спеціальність 181 «Харчові технології» та спеціалізацію кафедри «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Студенти спеціальності засвоюють глибокі знання організаційних та економічних чинників у всій багатоманітності та складності, і уміння в майбутньому використовувати їх у своїй роботі. Випускники нашої спеціалізації здатні створювати та виробляти нові види продуктів, що відповідають основним принципам харчування ХХІ століття – ефективність, якість, безпека.

Викладачі кафедри проводять зустрічі з учнями загальноосвітніх навчальних закладів України з метою їх ознайомлення з освітньою діяльністю кафедри та правилами вступу до університету. Проводиться профорієнтаційна робота серед слухачів підготовчих курсів щодо їх майбутнього професійного спрямування. Для майбутніх абітурієнтів НУХТ кафедрою проводяться ознайомлювальні екскурсії. Події із життя та діяльності студентів висвітлюються за допомогою сучасних засобів мас-медіа та  соціальних мереж. Викладачами популяризується діяльність кафедри з підготовки фахівців з технології оздоровчих продуктів шляхом участі у Міжнародних та загальнонаціональних освітянських виставках, ярмарках, презентаціях, ярмарках професій.